Έργο – Μαμούθ του Δήμου Φαρκαδόνας εντάχθηκε για χρηματοδότηση

0
357

Έργο – Μαμούθ 5.130.000,00 € του Δήμου Φαρκαδόνας εντάχθηκε για χρηματοδότηση

Το μεγαλύτερο έργο που θα έχει κατασκευαστεί ποτέ στην περιοχή της Φαρκαδόνας εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι». Πρόκειται για το έργο «Δίκτυο Αποχέτευσης Τ.Κ. Φαρκαδόνας», συνολικού προϋπολογισμού 5.130.000,00 €.
Η ένταξη αυτή αποτελεί προϊόν επίπονων και συστηματικών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑ, οι οποίοι το έθεσαν σε προτεραιότητα, καθώς πρόκειται για έργο που θα επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης δικτύου αποχέτευσης στη Φαρκαδόνα.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στη Φαρκαδόνα και ενός καταθλιπτικού αγωγού που θα μεταφέρει τα λύματα στον πρόσφατα κατασκευασμένο Βιολογικό Καθαρισμό της Οιχαλίας.
Έτσι, θα επιτευχθεί διπλό όφελος: η οικονομικότερη λύση για την αποχέτευση της Φαρκαδόνας και ταυτόχρονα η αποδοτικότερη λύση για το Βιολογικό Καθαρισμό της Οιχαλίας, με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του.
Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται ένας κύκλος σημαντικότατων έργων βασικών υποδομών στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης που πήραν σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας, προς όφελος των πολιτών.