Καταγράφηκαν οι γηπεδικές-αθλητικές υποδομές του Δήμου Φαρκαδόνας

0
261

Καταγράφηκαν στην πλατφόρμα «Πέλοπας» οι γηπεδικές-αθλητικές υποδομές του Δήμου Φαρκαδόνας
O Δήμος Φαρκαδόνας, ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την διαδικασία καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων των 18 τοπικών διαμερισμάτων του.

Είναι από τους πρώτους Δήμους που έχουν προχωρήσει με την συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας και του τμήματος προγραμματισμού, στην καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων στην ψηφιακή πλατφόρμα “Πέλοπας” της ΚΕΔΕ και της ΓΓΑ.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, στα πλαίσια των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη, δημιούργησε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την πλατφόρμα «Πέλοπας», μέσω της οποίας, για πρώτη φορά, πραγματοποιείται πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων είτε αυτοί ανήκουν στους Δήμους, είτε στην ΓΓΑ.
Με αυτό τον τρόπο, ο σχεδιασμός, η αδειοδότηση αλλά και η χρηματοδότηση θα γίνεται στοχευμένα για καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε τοπική κοινωνία.

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, ολοκλήρωσε αυτό το ζήτημα , καταγράφοντας αθλητικές εγκαταστάσεις όπως στάδια, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, Βόλεϊ, γήπεδα 5χ5 που υπάρχουν στην περιφέρειά του, ποια από αυτά έχουν άδειες και ποια όχι, όπως και τι εργασίες χρειάζονται για την βελτίωσή τους (αποδυτήρια, τουαλέτες, περιφράξεις, τάπητες, φιλέ, μπασκέτες κ.λ.π.), έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα μέσω της πλατφόρμας και με την βοήθεια της ΚΕΔΕ και της ΓΓΑ να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές μέσα από κατανομή πόρων.
Επισημαίνεται πως στο πρόγραμμα αυτό, δεν περιλαμβάνονται οι αθλητικές υποδομές των σχολείων.
Καταγράφηκαν λοιπόν για τον Δήμο Φαρκαδόνας συνολικά στην πλατφόρμα «Πέλοπας», 22 γήπεδα ποδοσφαίρου (συμπεριλαμβάνονται βοηθητικά και 5χ5) και 16 γήπεδα μπάσκετ και Βόλεϊ . Επισημάνθηκαν επίσης οι ελλείψεις σε γηπεδικές αθλητικές εγκαταστάσεις στις κοινότητες και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.