Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εν Ελλάδι Παπαστεργίου: Σύγχρονη αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη

Παπαστεργίου: Σύγχρονη αντίληψη για την Αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη

0
302

Η Κεντρική Ένωση Δήμων συνεχίζει την καταγραφή και την επικαιροποίηση των θέσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  μέσω των υβριδικών, εξ αποστάσεως Συνεδριακών Διασκέψεων με τις Περιφερειακές Ενότητες Δήμων όλης της χώρας.

Αυτή την εβδομάδα ψηφιακοί οικοδεσπότες θα είναι την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου η ΠΕΔ Πελοποννήσου και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου η ΠΕΔ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Η ΚΕΔΕ λόγω της πανδημίας, που δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της, επέλεξε τις υβριδικές και μέσω τηλεδιάσκεψης Συνεδριακές Διαδικασίες στο πλαίσιο της απόφασης του ΔΣ για έναν ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο προκείμενου να καταγραφούν οι θέσεις και οι απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου με το Υπουργείο Εσωτερικών για την διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου για την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση και τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει:

«Όλοι οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέραν της στήριξης των τοπικών μας κοινωνιών που πλήττονται από το φονικό, δεύτερο κύμα της πανδημίας, αγωνιούμε για το «αύριο» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέσα από τον μεταξύ μας διάλογο θα συνδιαμορφώσουμε τις προτάσεις της νέας, σύγχρονης αντίληψης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον σημαντικό ρόλο που έχει να παίξει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και ολόκληρης της πατρίδας μας.
Οι ξεκάθαρες αρμοδιότητες, με το απαραίτητο προσωπικό και τους αντίστοιχους πόρους, ο ρόλος μας στο νέο ΕΣΠΑ, η βιώσιμη ανάπτυξη με το πράσινο αποτύπωμα, η καταστατική θέση των αιρετών και η παρουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μέλλον της Ελλάδας είναι η ευκαιρία και η αποστολή μας.
Μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο, αλλάζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και βάζουμε τα θεμέλια ενός καλύτερου αύριο για όλους τους πολίτες της χώρας».

  • Όλες οι εισηγήσεις, που έχουν επεξεργαστεί οι αρμόδιες Επιτροπές της ΚΕΔΕ, βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ
  • Οι Συνεδριακές διασκέψεις θα μεταδίδονται μέσα από τη σελίδα της ΚΕΔΕ και το κανάλι της Ένωσης στο youtube