Υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».

0
328

Με μηνύματα και δράσεις για την αποφυγή αλκοόλ από οδηγούς, υλοποιήθηκε και στα Τρίκαλα η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα». Το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου 2020 το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Δήμος Τρικκαίων συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, που υλοποίησαν μέλη του τμήματος ενηλίκων του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, με τη συμμετοχή της ΑΔ Τρικάλων (διά του αρχιφύλακα κ. Λιανού) και τη φροντίδα του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων.

Και φέτος η δράση υλοποιήθηκε στο Ivy Garden από τις 20:00 έως τις 23:30. Λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, η συμμετοχή διαφοροποιήθηκε αλλά οι 48 τρικαλινοί/ες που μετείχαν, έδωσαν το μήνυμα: όχι αλκοόλ στην οδήγηση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.). Ξεκινούσε, δε, με ενημέρωση των πολιτών για την ουσία της, ενώ ο οδηγός από κάθε παρέα περνούσε ένα πράσινο βραχιολάκι στο χέρι του. Με το πέρας της διασκέδασης, μετρούταν η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα και, εάν αυτό ήταν κάτω από τα επιτρεπτά όρια, ακολουθούσε η επιβράβευση με ένα συμβολικό δώρο.

Τον Δήμο Τρικκαίων εκπροσώπησαν, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Δημοσίων Σχέσεων, Ακης Αναστασίου και ηπρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου, Σοφία Αλεστά. Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

zΤα προϊόντα ήταν ευγενική προσφορά των εταιρειών Coca Cola 3E, Chipita, Coffee Island, Δρόμος του Τσαγιού, European Profiles, Flax, Minos EMI, Μπισκότα Παπαδοπούλου και Unilever, ενώ η ACS Courier, ανέλαβε την ευθύνη και το κόστος της έγκαιρης μεταφοράς των υλικών σε κάθε πόλη.