Το «Νέο Ξεκίνημα» ξεκαθαρίζει τη θέση του

0
157

Το «Νέο Ξεκίνημα» ξεκαθαρίζει τη θέση του…..

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και διαδίδονται από στόμα σε στόμα στην τοπική μας κοινωνία αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία των Τρικάλων για μεθοδεύσεις και ιδιοτελείς συναλλαγές, που προηγήθηκαν, εν κρυπτώ, πριν τον β΄ γύρο της εκλογικής διαδικασίας, επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Ο συνδυασμός μας είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα συνεργαστεί είτε ως δημοτική αρχή είτε ως αξιωματική αντιπολίτευση με ΟΛΟΥΣ «για την πρόοδο του Δήμου μας χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι αλλά στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και όχι ιδιοτελών συναλλαγών». Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ανεχτούμε την υλοποίηση ιδιοτελών συμφωνιών και συναλλαγών και ότι θα σταθούμε απέναντι στις μεθοδεύσεις και τις προσυμφωνημένες προεκλογικές δεσμεύσεις μεταξύ συνδυασμών έναντι ανταλλαγμάτων. Ο συνδυασμός μας έγκαιρα είχε επισημάνει τις πρακτικές του παλαιού αυτοδιοικητικού κατεστημένου για διανομή αξιωμάτων του Δήμου ως λάφυρο εξουσίας. Έκπληξη, όμως, θα αποτελέσει για εμάς η συμμετοχή στη διανομή αυτή και νέων αυτοδιοικητικών, επιβεβαιώνοντας έτσι τα όσα απαράδεκτα αποκαλύπτονται ημέρα με την ημέρα ότι διαδραματίστηκαν λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Σε ό,τι μας αφορά, ξεκαθαρίζουμε ότι η δική μας συνεργασία είναι δεδομένη και χωρίς αξιώματα. Δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε στη λαφυραγώγηση της εξουσίας του Δήμου. Η εξουσία και τα αξιώματα ανήκουν στον πρώτο συνδυασμό του 34,77% και στον αρχηγό του. Ο ίδιος συνδυασμός και ο αρχηγός του στο τέλος της τετραετίας θα κληθούν ενώπιον των δημοτών να αποδείξουν ότι ήταν και άξιοι της πρωτιάς. Ο επιμερισμός της εξουσίας σε παλιούς και νέους συμβούλους άλλων συνδυασμών μάλλον υποκρύπτει αδυναμία και αποφυγή ανάληψης ευθυνών, ενώ για τους όποιους αποδέκτες της εξουσίας συνιστά ένδειξη υστερόβουλου προσωπικού πολιτικού ή οικονομικού συμφέροντος. Παρόμοιες πρακτικές της απερχόμενης δημοτικής αρχής τιμωρήθηκαν παραδειγματικά από τους δημότες μας και οι ωφελούμενοι από τις πρακτικές αυτές εστάλησαν στα σπίτια τους.
Η Διοίκηση του Δήμου Φαρκαδόνας των 18 χωριών δεν είναι προεκλογικός αγώνας που θα τον αναλάβουν πολιτικοί και εξωθεσμικοί οικονομικοί παράγοντες. Η Διοίκηση του Δήμου είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και ασκείται κατά κύριο λόγο από τον δήμαρχο και τους συμβούλους του πρώτου συνδυασμού. Οι υπόλοιποι ελέγχουν τη Διοίκηση και συναινούν με δημιουργική και συνεργατική διάθεση στις επωφελείς για τους δημότες επιλογές ή απορρίπτουν τις επιβλαβείς για τους δημότες επιλογές.
Ο συνδυασμός μας εδώ και μήνες έχει καταθέσει πλήρες προγραμματικό έργο και τον τρόπο υλοποίησής του. Η άκομψη, προκλητική και ετεροχρονισμένη αντιγραφή και οικειοποίηση κεντρικών οραματικών έργων του προγράμματός μας από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο δεν δημιουργεί συνθήκες ειλικρινούς συνεργασίας. Επιτέλους, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος οφείλει να δημιουργήσει πραγματικές και ειλικρινείς συνθήκες συνεργασίας και να σταματήσει απλά να κηρύττει τη συνεργασία και την ομόνοια, ενώ ο ίδιος και κάποιοι από τους συνεργάτες του με τις πράξεις τους τις υποσκάπτουν.