Subscribe to Newsletter
Connect Socially

"KALIMERA"στο Ανόβερο του «Apostel»

"KALIMERA"στο Ανόβερο του «Apostel»
16 Οκτ
2012

 Ο Απόστολος Παπαποστόλου είναι από τους πρώτους Έλληνες γαστρονόμους της μεταπολεμικής γενιάς που δημιούργησε στην Γερμανία μια μοναδική και εξαιρετικά πετυχημένη «δική του» σχολή. Αυτοδίδακτος, οραματιστής, ένα πνεύμα ανήσυχο που πάντοτε έβλεπε πολλά χρόνια μπροστά.


Όλες οι επαγγελματικές του ασχολίες διακρίνονται από ένα πάθος για την τελειότητα, είτε πρόκειται για τα εστιατόρια που δημιουργεί στην Γερμανία, είτε πρόκειται για την σειρά προϊόντων που παράγει και διαθέτει στην Γερμανική αγορά με το σήμα «Apostel», είτε πρόκειται για το πρότυπο συγκρότημα κατοικιών στην Μάνη που δημιούργησε σταδιακά και μεθοδικά, είτε για τις υπόλοιπες επαγγελματικές του δραστηριότητες.

 

0788f33d09
Με δυο λόγια: Μια μοναδική προσωπικότητα, μια ασταμάτητη «μηχανή δημιουργίας». Είναι μεγάλη η ευχαρίστησή μας για την ευκαιρία που είχαμε να μιλήσουμε μαζί του για πάρα πολλά θέματα:  
Κύριε Παπαποστόλου, θεωρείστε ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία στον χώρο της Ελληνικής γαστρονομίας στην Γερμανία. Ένας πρωτοπόρος που ό,τι κάνει έχει εξαιρετική ποιότητα και μεγάλη επιτυχία. Ποιο είναι το μυστικό σας;
Είναι τόσο απλό, αλλά πιστέψτε με, πραγματικό: Η πολλή δουλειά!
Ποιο είναι το concept του νέου σας εστιατορίου; Πόσο προσωπικό απασχολείτε και σε ποιες θέσεις; Πως το εκπαιδεύετε;

kalimera1
Το «KALIMERA» είναι ένας τεράστιος χώρος 6 περίπου στρεμμάτων, 1.800 τ.μ. με άνετους χώρους παρκαρίσματος. Χωρίζεται σε διαφορετικά τμήματα που έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους τομείς
Το πρώτο τμήμα αποτελεί την υποδοχή του χώρου και καλύπτει 60 περίπου τ.μ. Στον χώρο αυτό ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει φρέσκο ψωμί με παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, Ελληνικά κρασιά και μπουκιές από Ελληνικά τυριά. Έχει επίσης την δυνατότητα να αγοράσει επί τόπου Ελληνικό κρασί και Ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.
Στο δεύτερο τμήμα έχουμε δημιουργήσει μια μικρή αγορά (Oligomarkt)  στην οποία εκθέτουμε προϊόντα δικής μας παραγωγής με το σήμα Apostel όπως γιαούρτι, τζατζίκι, ταραμά, τυροσαλάτα, μελιντζανοσαλάτα καθώς επίσης και διάφορες άλλες Ευρωπαϊκές λιχουδιές που επιλέγουμε προσεκτικά. Στον τμήμα αυτό ο επισκέπτης μπορεί όχι μόνο να δοκιμάσει ό,τι θέλει αλλά και να αγοράσει αυτό που θα επιλέξει. Στον ίδιο χώρο υπάρχει και το Olivenbar όπου βρίσκει κανείς σε βιτρίνες ελιές, λάδι, τυριά και μια μεγάλη ποικιλία από Ευρωπαϊκά ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα όπως μαρμελάδες, μέλι και πολλά άλλα.
Το τρίτο τμήμα που ονομάζουμε Brasserie είναι ένας μικρός, όμορφος χώρος στον οποίο προσφέρουμε όχι μόνο καφέ αλλά και γρήγορα μικρογεύματα.
Το τέταρτο τμήμα είναι η Ταβέρνα στην οποία σερβίρονται κλασσικά ελληνικά «πιάτα» κυρίως μαγειρευτά, ενώ υπάρχει και μια ξεχωριστή μικρή κάρτα για πίτσα και μακαρονάδες.
Το πέμπτο τμήμα αποτελείται από το Ελληνικό σπίτι . Πρόκειται για ένα χώρο ψηλοτάβανο και ευρύ, με ένα ανοικτό τζάκι στην μέση, ο οποίος πλημμυρίζει από  ζεστή και φιλόξενη «Ελληνική» ατμόσφαιρα. Προσφέρει μόνο καθαρή «Ελληνική κουζίνα» με φαγητά που μαγειρεύονται για τις ειδικές εκδηλώσεις για τις οποίες διατίθεται
Το έκτο τμήμα, το οποίο ονομάζουμε Symposion, αποτελείται από τρεις αίθουσες που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο του κτιρίου. Οι αίθουσες αυτές διατίθενται για διάφορα meeting αλλά και άλλες εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν από 25 έως 80 άτομα.

terrasse-3-Web

kalimeraR

Τέλος, το έβδομο τμήμα είναι ένας τεράστιος κήπος 600 τ.μ., τον οποίο ονομάζουμε Terrase και ο οποίος λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Ο κήπος αυτός περιλαμβάνει ένα μικρό, λίγο υπερυψωμένο χώρο με 5 τραπέζια των 6 ατόμων που αποτελεί την θερινή Ταβέρνα  και τον μεγάλο, κυρίως κήπο. Στην μέση του κήπου υπάρχει μια βάρκα στην οποία ψήνεται ολόφρεσκο ψάρι, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν δύο στρογγυλοί, αυθεντικοί ανεμόμυλοι.

kalimeraproinp

Terrasse-2--web

Ο χώρος του κυρίως κήπου λειτουργεί σαν self-service, εξυπηρετείται από τους δύο ανεμόμυλους, και μπορεί κανείς να απολαύσει, εκτός από το φρέσκο ψάρι, γύρο και σουβλάκι από την ψησταριά καθώς και ποτά. Το συνολικό προσωπικό του «KALIMERA» είναι 45 περίπου άτομα. Για κάθε τμήμα υπάρχει ένας υπεύθυνος τμηματάρχης ο οποίος έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης και της διεύθυνσης του προσωπικού.

casss.gr

Συνέντευξη με φωτογραφίες  του θαυμάσιου αυτού ελληνικού εστιατορίου, πραγματικού «πρέσβη» της ελληνικής γαστρονομίας στη Γερμανία εχει δημοσιευτεί στο τεύχος νούμερο 10 του περιοδικού Restaurant, το οποίο κυκλοφορείσε στις 20  Σεπτεμβρίου.

******Ο Απόστολος Παπαποστόλου κατάγεται από την Οιχαλία...για όσους δεν γνωρίζουνε

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2017 22:51

Προσθήκη σχολίου